TÉMÁK, Kategóriák

Az öregedés 10+1 legjellemzőbb jele

614
HOZZÁSZÓLÁS:

Az öregedés megváltoztatja mind fizikai, mind szellemi teljesítőképességünket, és egész testünket is.

1.) Haj

A hajhagymák száma csökken – férfiak esetében néha már 20 éves kortól. A megmaradt hajszálak lassabban nőnek. A pigment- termelés stagnál, s a haj egyre inkább őszül.

2.) Látás

50 éves kor felett nehezünkre esik az újságolvasás. Az éjszakai és a közelre látás gyengül.

3.) Hallás

A beszűkült hallójáratok 50 év felett kizárják a magas hangokat az érzékelhető tartományból.

Tudta-e? – Harminc évesen még 15 000 Herzet hallunk (tücsökcirpelés, madárcsicsergés), 70 évesen már csak 5000 Herzet (pl. kutyaugatás) észlelünk.

4.) Bőr

A test lassan kiszárad. Csökken a faggyúmirigyek zsírtermelése. A kötőszövet már nem képes vizet tárolni, a bőr ernyedt és ráncos lesz, májfoltok keletkeznek.

5.) Szív

A dohányzás, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, a vitamin- és a mozgáshiány eltömíti az ereket. Az érelmeszesedés következménye lehet a szívinfarktus. A szív- és érrendszeri betegségek manapság sajnos népegészségügyi problémát jelentenek!

6.) Immunrendszer

Egyes immunsejtek a kor előrehaladtával csökkenő mennyiségben képződnek, a makrofágok (falósejtek) hatékonysága romlik. Gyakoribbak a fertőzéses megbetegedések.

7.) Nemi hormonok

Női nemi hormonok ⇒ Ha a petefészkek hormontermelése hanyatlani kezd, a nők a változó korba jutnak. Ez bekövetkezhet 35 évesen vagy 55 évesen, és 5 hónapig vagy akár 5 évig is tarthat. A klimax vagy menopauza néha tünetmentesen lezajlik, máskor azonban hőhullámok, oszteoporózis (csontritkulás), álmatlanság, ízületi panaszok és depresszió is fellépnek.

Férfi nemi hormonok ⇒ A férfiakat is utoléri az andropauza, a férfiklimax. A tesztoszteron (férfi nemi hormon) szintje alig észrevehetően csökken, évente kb. 1 százalékkal. Jelentkeznek 45 év felett hőhullámok, szédülés, koncentrációzavarok, csökkenő nemi vágy és csontritkulás.

8.) Potencia

A 40 éveseknek mintegy 5 százaléka impotens. A 65 éven felüliek 33 százalékának pedig a Viagra az utolsó reménye. Az okok: elmeszesedett erek, sérült lélek.

9.) Csontok és ízületek

Negyvenen túl a csontok porózussá válnak, tömegük 15 százalékkal csökken. Elsősorban a nők szenvednek csontritkulásban. Hormonhiány miatt férfiak esetében is előfordul. Sporttal megelőzhetők.

Érdekesség, hogy míg az ízületek kopása régebben csak 50 éves kortól jelentkezett, ma már a 18 évesek is érintettek. Az ok: túlsúly, és túl kevés mozgás.

10.) Izmok

Az izmok a testsúly mintegy 45 százalékát teszik ki. Aki nem edz, annál csak 25 százalékot. Harminc év felett tízévenként kb. 3 kg izmot veszítünk.

+1. Zsírszövet

A testtömeg zsírhányada megduplázódik. Néhány következmény: magas vérnyomás, cukorbetegség, terméketlenség, vázrendszeri problémák, köszvény, epekő, szívinfarktus.

614
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]