TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan kell kezelni a csonttörést?

582
HOZZÁSZÓLÁS:

A csontrepedés vagy csonttörés általában valamilyen sérülés következménye, de létrejöttük valószínűsége nő, ha a csontok vékonyak vagy porózus szerkezetűek. Az idősebb, csontritkulásban szenvedő nők különösen veszélyeztetettek.csonttores-10

Ha egy csont több helyen Is eltörik, szilánkos törésről beszélünk. Nyílt törésen azt értjük, hogy a törött csont felett nyílt seb van, amelyen keresztül a csont el is fertőződhet. A természetgyógyászati módszerek csak kiegészítő jellegűek legyenek.

Mit ajánl a természetgyógyász?

Hanghullám-terápia

A gyógyító úgynevezett hanghullám-applikátort illeszt a törés helye fölé. A kezelést sok esetben meleg vizű medencében végzi, ahol a víz közvetíti a hanghullámokat.

Fítoterápía

A fekete nadálytövet már régóta használják törések kezelésére. A belőle készült kenőcs segíti a törött csontok és a szövetek gyógyulását. A növény gyökere ragacsos péppé zúzható, amelyet tapaszként a törés helye köré lehet tenni. Midőn megszárad, a massza összeforrasztja a csontot. Nyílt törésen nem alkalmazható.

Mit mond az orvos?

Az elsősegélynyújtás során a további sérülések megelőzése és a fájdalom csökkentése érdekében mozdíthatatlanul rögzítik a törött végtagot, s ezzel megakadályozzák a törés feletti és alatti ízületek mozgását.

A szakorvosi ellátásig a sérült az ép kezével is megtarthatja a törött karját, kulcscsonttörés esetén pedig hurokkötéssel célszerű elvégezni a rögzítést. A sérültet ezután azonnal kórházba kell vinni. Ott megröntgenezik a törést, s a felvétel alapján megállapított törésnek megfelelő kezelést alkalmazzák.

Gyakorlati tapasztalatok támasztják alá, hogy a törött csontok gyorsabban gyógyulnak, ha a sérült végtagot hanghullámokkal kezelik, ezért ma már néhány nyugat-európai ortopédiai osztályon is alkalmazzák a hanghullám-terápia (kimatika) módszerét.

582
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]