TÉMÁK, Kategóriák

Javaslatok a hátfájás és a derékfájás gyógyszermentes kezeléséhez

591
HOZZÁSZÓLÁS:

A hátfájás oka, különböző okokból eredhet, de a leggyakoribbak, a háton lévő izmok megerhatfajas-porckorongserv-02őltetése, az ízületi gyulladás, a csigolyáknál lévő szalagok vagy a porckorongok sérülése, esetleg a csigolyák elmeszesedése.

Jelentkezhet hátfájás görnyedt ülés, cipelés, terhesség, a hátat nem megfelelően alátámasztó pihenőhely, ágy, matrac, vagy éppen sportolás esetén. Egy jó csontkovács vagy masszőr, a különböző hátfájásokat meg tudja gyógyítani, de az erős hát érdekében, az egészséges táplálkozás is sokat segíthet.

Az elhízás következtében, a hát és a gerinc túlzott terhelése következik be, így a gerincoszlopra nehezedő terhek, súlyosbítják a panaszokat. Megfelelő étrenddel, sok testmozgással, a gyakori hát és derékfájás megelőzhető.

Mit tehetünk ellene?

A májtartalmú ételek illetve a szardínia, makréla és a lazac, nagyon jó niacin illetve D-vitamin forrásaink. A niacin az izmok megerősödésért felelős, míg a D-vitamin a kálcium által, a csontok erősítését segíti.

A tengeri halak heti 2 alkalommal való fogyasztása, a niacinból és D-vitaminból való szükségletünket fedezi. A halak zsírsavai gyulladásgátló hatást is kifejtenek, így enyhíthetik a hátfájások esetén jelentkező ízületi bántalmakat.

Ajánlatos a kávé, tea és kóla fogyasztását abbahagyni, mivel a bennük lévő koffein a hajszálereket összehúzza, így csökken a véráramlás által a hátizmokhoz jutó tápanyagok mennyisége.

Természetes megoldások hátfájásra és derékfájásra

Takarmányrépa, marharépa

A derékfájásokra használ a forró borogatás. A kertekben vagy szántókon termesztett takarmányrépából a legnagyobbat hosszában kettéhasították és az egyik felét a kályha szélén felmelegítik. Amikor jól átforrósodik, egy ruhába beletekerik, majd rárakják a beteg derekára. Aztán száraz ruhákkal lefedik, azaz szigetelik a hőjét. Ugyanezt érjük el a forró vasalóval is. A beteg hasra fekszik és a pucér derekára terített többrétegű kendőhöz nyomkodják a forró vasalót. Ha megtehetjük, a leírt gyógymódokat naponta legalább kétszer ismételjük meg.

Pióca, nadály

Az állóvizekben, lápos tavakban, patakokban fogott piócát, a népi gyógyítók igen gyakran használták fel, különösen a vállak közti hátfájásokra. Négyet, ötöt vagy többet is felragasztottak, attól függően, hogy milyen nagy területen jelentkezett a fájdalom. Hogy ne csússzanak le a piócák, míg le nem ragadtak, poharakkal fedték le. S amikor megszívták magukat a fáradt, öreg vérrel, sejtnedvekkel, leváltak maguktól is és hosszú időre elmúltak a fájdalmak. A beteg sokkal jobban, frissebbnek érezte magát.

Fokhagyma

A gerinc 1-1 fájós pontjára, reszelt fokhagymát kötöttek régebben, a mennyiségé függött a fájó felület nagyságától. Legjobb, ha reggel és este alkalmazzuk.

Hátfájás és derékfájás alatt korlátozottan fogyaszthatók:

Zsíros ételek és cukrok, amennyiben túlsúly idézi elő a fájdalmakat, illetve koffein tartalmú italok.

591
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]